CO2 neutrale websites

CO2 neutrale websites

Konceptet er ganske enkelt. Jo flere som deltager og gør deres hjemmeside CO2 neutral, jo bedre klima og renere miljø på kloden, til gavn for os alle.

Internettet har den dag i dag overgået luftfarten som CO2 synder, hvilket skyldes at internettet vokser med meget stor hast og forbruget af strøm har skabt en CO2 udledning som kun går en vej, desværre den forkerte. Derfor er CO2 neutrale hjemmesider et vigtigt initiativ i nedbringelsen af CO2 og er en direkte medvirkende faktor til et grønnere miljø, til gavn for os alle.

 

CO2 neutrale hjemmesider er et skridt i den rigtige retning og det er en hurtig, enkel og nem måde for virksomheder at tænke grønt på og dermed aktivt bidrage til et mere grønt klima.

 

Mange firmaer afskrækkes af tanken om grønne tiltag og en grøn omstilling,
da opkøb af CO2 kvoter og beregninger på hele produktioner let kan virke uoverskuelige. CO2 neutrale hjemmesider er et aktivt skridt i den rigtige
retning og et signal til omverdenen om at man som firma, tager miljøhensynet og klimadebatten alvorlig og bevidst arbejder målrettet hen mod et grønnere klima.

Konceptet er forholdsvis simpelt. Der ligger nogle faste beregninger på hvor meget CO2 der udledes i naturen ved produceret strøm. En hjemmeside forbruger strøm, både til servere, PC, skærm, modem m.m. og ligeledes benyttes der strøm fra besøgende til hjemmesiden. Ved at regne baglæns og kende forskellige faktorer såsom besøgstal og sidevisninger, kan der udregnes et CO2 udslip på hjemmesiden. Ved at etablere projekter som optager CO2,  kan en hjemmeside gøres CO2 neutral.

CO2 neutraliseringen sker ved at det konkrete CO2 niveau som hjemmesiden udleder, udlignes af en forøget CO2 optagelse. F.eks. optager verdens regnskove et stort niveau CO2.

Økonomien i at gøre sin hjemmeside CO2 neutral, er ganske begrænset og faktisk oplever mange firmaer forøget omsætning og efterspørgsel efterfølgende, da man ved at sætte det velkendte ikon ”CO2 neutral website” på sin hjemmeside, signalerer både social ansvarlighed og interesse i et grønt klima. Begge dele efterspørges af forbrugere, kunder og samarbejdspartnere. Dermed vælger mange firmaer at dække udgiften via markedsføringsbudgettet.

 

Vi kalder CO2 neutrale websites for heart core business!